Dit is de Greenpower challenge

We inspireren jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiast te worden over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM).

Dat doen we via een unieke uitdaging: het ontwerpen, bouwen en racen van een elektrische auto, met als ultieme doel de Greenpower Greenpower Challenge te winnen: een race met elektrische eenpersoonswagens die de leerlingen zelf ontworpen en gebouwd hebben.

Externe video URL

Overzicht van de races

Zondag 26 mei 2024

Op zondag 26 mei 2024 vindt de finale van de Greenpower Challenge plaats op het circuit van Zolder in Heusden Zolder. Deze beslissende wedstrijd brengt teams samen voor een opwindende race, waarbij ze zelfgebouwde, milieuvriendelijke voertuigen gebruiken die draaien op alternatieve energiebronnen.

Donderdag 16 mei 2024

Op donderdag 16 mei 2024 vindt de Greenpower Challenge plaats op het Stade De Couvert de Lièvin in Lens (France). De wedstrijd brengt de teams samen voor een spannende race waarbij ze zelfgebouwde, milieuvriendelijke voertuigen op alternatieve energiebronnen gebruiken.

Zondag 5 mei 2024

Op zondag 5 mei 2024 vindt de Greenpower Challenge plaats op het militaire domein in Beauvechain (Bevelkom). De wedstrijd brengt de teams samen voor een spannende race waarbij ze zelfgebouwde, milieuvriendelijke voertuigen op alternatieve energiebronnen gebruiken.

Zondag 21 april 2024

Op zondag 21 april 2024 vindt de Greenpower Challenge plaats op het militaire domein in Peutie. De wedstrijd brengt de teams samen voor een spannende race waarbij ze zelfgebouwde, milieuvriendelijke voertuigen op alternatieve energiebronnen gebruiken.

Deze scholen racen met ons mee

Met de leerlingen van VTI Brugge, VTI Zeebrugge en VTI Oostende nemen we deel aan de Greenpower Challenge:

Laatste Greenpower Challenge nieuws

Samen sterk

Dit project is een multidisciplinaire samenwerking binnen de school, waarbij verschillende afdelingen betrokken zijn, waaronder autotechniek, metaalbewerking, carrosserie en mogelijk zelfs houtbewerking, wat de kruisbestuiving tussen verschillende STEM-richtingen verder vergroot.

Het inspireert jongeren om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme te ontwikkelen voor wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) door middel van deze unieke uitdaging.

" Wij grijpen iedere kans om technische talenten aan te trekken en dat begint bij het ondersteunen van de scholen, omdat niet altijd alle middelen daar beschikbaar zijn. We hopen dat dit project studenten zal inspireren en hun passie mobiliteit zal aanwakkeren."

Deze opmerkelijke samenwerking biedt niet alleen een unieke kans voor de studenten van VTI Zeebrugge om hun technische vaardigheden te ontwikkelen, maar draagt ook bij aan de bredere inspanningen van Raes Autogroep om innovatie en duurzaamheid in de automobielindustrie te promoten. De carkit-donatie belooft een veelbelovende toekomst voor de deelnemende studenten.

Nico Raes