Een creatieve uitdaging

VTI Zeebrugge neemt dit jaar deel aan de boeiende Greenpower Challenge, ondersteund door Raes Autogroep en D'Ieteren Academy. Deze partners voorzien niet alleen de essentiële bouwpakketten, maar delen ook hun deskundige kennis, waardoor de studenten waardevolle praktijkervaring opdoen in een echte wedstrijdsetting.

Sterke basis voor innovatie

Dankzij de samenwerking met Raes Autogroep en D'Ieteren Academy krijgen de studenten van VTI Zeebrugge toegang tot geavanceerde materialen en inzichten in de nieuwste technologieën. Dit partnerschap versterkt de leermogelijkheden en stelt de studenten in staat hun technische skills te verbeteren.

Race van start tot finish

De studenten zullen hun zelfontworpen elektrische voertuigen vanaf april testen in een reeks races, culminerend in een spectaculaire finale op het circuit van Zolder op 26 mei.

Deze race is niet alleen een test van vaardigheden maar ook een showcase van innovatie en teamwork.

Zoveel meer dan techniek 

De Greenpower Challenge is een perfect platform om het bewustzijn over duurzaamheid en milieuvriendelijke technologieën te vergroten. Studenten leren het belang van groene technologieën en de impact ervan op onze wereld.

Praktijkervaring en professionele ontwikkeling

Raes Autogroep biedt stages die essentieel zijn voor het verkrijgen van praktische ervaring en het behalen van certificaten in hoogspanningstechnologie, wat studenten voorbereidt op een toekomst in de industrie van elektrische voertuigen.

Samen bouwen aan innovatie

Door de krachten te bundelen, zetten VTI Zeebrugge, Raes Autogroep en D'Ieteren Academy stappen naar een toekomst waar onderwijs en technologie samenkomen om duurzame oplossingen te bevorderen. Deze samenwerking illustreert het belang van het integreren van praktijkervaring in het onderwijs om de mechaniekers van morgen te inspireren.