Bouwen, racen, inspireren!

VTI Brugge leerlingen worden aangemoedigd om hun creatieve en technische talenten te benutten dankzij bouwpakketten, gesponsord door Raes Autogroep en D'Ieteren Academy. Naast het verschaffen van deze bouwpakketten, delen beide sponsors ook waardevolle kennis en expertise.

Vanaf april zullen races tussen de deelnemende scholen van start gaan, met een grandioze finale gepland op 26 mei op het circuit van Zolder! Deze samenwerking niet alleen bevordert het enthousiasme voor de wetenschap achter elektrische voertuigen, maar versterkt ook het bewustzijn rond duurzaamheid en milieuvriendelijke technologieën.

De weg naar succes

De Greenpower Challenge, een grote wedstrijd gehouden op het circuit van Zolder, brengt meer dan 60 zelfgemaakte karts bijeen voor een opwindende race naar de finish. Talrijke scholen zullen daar strijden om de beste prestaties. Onder hen bevinden zich de studenten van VTI Brugge, die de unieke gelegenheid krijgen om hun eigen elektrische wagen te ontwerpen, te bouwen en te besturen. Ze zullen zich intensief bezighouden met het optimaliseren van hun voertuig om zowel de snelheid als de levensduur van de batterij te verbeteren.

Het voornaamste doel van de Greenpower Challenge is om jongeren te stimuleren tot studies in de STEM-richting. Door het schenken van een elektrische kart geven we leerkrachten de gelegenheid om op een interactieve manier elektrische voertuigen aan hun leerlingen te introduceren.

Investeren in jong talent

Het streven naar een duurzame toekomst vereist nauwe samenwerking en investeringen in jong talent. In deze samenwerking biedt Raes Autogroep niet alleen waardevolle kansen voor studenten binnen STEM-vakgebieden, maar opent ook de deuren naar boeiende stageplaatsen. Deze stages bieden jongeren niet alleen de kans om praktijkervaring op te doen, maar ook om certificaten te behalen op het gebied van hoogspanningstechnologie. Deze certificeringen stellen hen in staat om zich te specialiseren in het werken met elektrische voertuigen, wat van cruciaal belang is voor de toekomst van mobiliteit.

Door actief deel te nemen aan projecten zoals de Greenpower Challenge, stimuleren Raes Autogroep en D'Ieteren Academy niet alleen de ontwikkeling van technische vaardigheden, maar leggen ze ook de basis voor langdurige samenwerkingen met scholen en getalenteerde jongeren. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de opbouw van een duurzame toekomst, waarbij innovatie, educatie en samenwerking essentiële pijlers vormen.