Volkswagen

Moderne sportwagen met compact formaat.

In de autowereld zijn er drie hoofdletters die nu al vijf decennia lang een bijna magische bijklank hebben: GTI. Grand Turismo Injectie. Sinds de oer-GTI uit 1976 staat deze afkorting dankzij Volkswagen voor uitmuntend rijplezier in het compacte segment. De Polo draagt het GTI-label sinds 1998 – als derde model na de Golf en de Scirocco. De jongste generatie zet deze grote GTI-traditie naadloos verder en vestigt een nieuwe maatstaf onder compacte modellen. De technische basis daarvoor komt van de Modular Quer Baukasten (MQB) van Volkswagen. De MQB biedt technologische vooruitgang en een grote koetswerkstijfheid in alle modelreeksen voor een voorbeeldig laag voertuiggewicht en zeer goede crasheigenschappen.

Vooraanzicht van de nieuwe Polo GTI

Nieuwe bumpers, koplampen en achterlichten.

De nieuwe Polo GTI is voortaan standaard uitgerust met de nieuwe IQ.LIGHT ledmatrixkoplampen en een verlichte dwarslat in het radiatorrooster als karakteristieke vervollediging van de dagrijlichten. Daarmee legt de nieuwe sportieve Polo een stilistische brug naar de batterij-elektrische ID.-modellen van Volkswagen en naar de nieuwe generaties van succesmodellen als de Golf, de Arteon en de Tiguan, die echter alleen als optie of afhankelijk van het uitrustingsniveau over deze opvallende en voor vele nieuwe Volkswagens typische led-lichtstrip beschikken.

Achteraanzicht van de nieuwe Polo GTI

Digitaal interieur.

Met de introductie van de nieuwe Volkswagen-uitrustingsmatrix zijn er in de Polo vier uitrustingslijnen: Polo, Life, Style en R-Line. De rijke uitrusting van de nieuwe Polo GTI is gebaseerd op die van zowel de Style als de R-Line en de Life. Bij de toonaangevende veiligheidsuitrusting hoort een centrale airbag. Die bevindt zich in de zijkant van de rugleuning van de bestuurdersstoel. Bij een ongeval ontplooit deze centrale airbag naar het midden toe en verhindert hij dat de bestuurder en voorste passagier tegen elkaar botsen waardoor ze zich zouden kunnen verwonden. Een ander nieuw veiligheidselement is de zogenaamde voorspanner, die de veiligheidsgordel ter hoogte van het bekken aanspant. Een verdere functie is de parkeerhulp voor- en achteraan.

Interieur van de nieuwe Polo GTI

Volkswagen Raes Brugge

Kleine Pathoekeweg 2, 8000 Brugge

Volkswagen Raes Oostkamp

Gaston Roelandtsstraat 18, 8020 Oostkamp
Enkel onderhoud en services

Volkswagen Raes Oostende

Zandvoordestraat 442, 8400 Oostende