Škoda

De nieuwe ŠKODA FABIA in zijn vierde generatie vertoont een opmerkelijk design, een ruimer interieur, meer comfort en dankzij geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen een nog hoger veiligheidspeil. 22 jaar na zijn debuut combineert de populaire kleine auto klassieke ŠKODA-kwaliteiten zoals betrouwbaarheid, gebruiksgemak en uitmuntende praktische bruikbaarheid met een verbeterde veiligheid, comfort en dynamiek.

Full-ledkoplampen en achterlichten, Virtual Cockpit en nieuwe kleuren

Scherp uitgesneden koplampen die doorlopen in het radiatorrooster kenmerken het vooraanzicht van de nieuwe FABIA. Zelfs de standaardversie heeft moderne ledverlichting. Full-ledkoplampen met een brede waaier aan functies zijn als optie verkrijgbaar. Ook voor de achterlichten is als optie een full-ledvariant beschikbaar met een kristalstructuur die zo typisch is voor het merk. Het nieuwe interieurontwerp van de ŠKODA FABIA versterkt het ruimtegevoel van de kleine auto nog meer. Het symmetrische instrumentenbord met het centraal zwevende scherm en de horizontale decoratieve strips in verschillende kleuren (in functie van de uitrustingslijn) benadrukken de breedte van het interieur. Verder beleeft de Virtual Cockpit zijn debuut in de FABIA. Van bij de marktintroductie zijn de drie gekende uitrustingslijnen Active, Ambition en Style bestelbaar, met nieuwe kleuren en materialen.

New ŠKODA FABIA

Twee MPI-benzinemotoren en drie TSI’s met directe injectie

Met keuze uit een portfolio van vijf efficiënte benzinemotoren (van 48 kW tot 110 kW) en een wendbaar rijgedrag is de nieuwe ŠKODA FABIA ideaal uitgerust om zowel korte als lange afstanden af te leggen. Zijn compacte formaat maakt hem ideaal voor stadsverkeer. Alle vijf motoren zijn van de nieuwe EVO-generatie van de Volkswagen-groep en bieden in de meeste gevallen een gecombineerd brandstofverbruik van ongeveer 5 liter per 100 kilometer op de WLTP-cyclus. Als dat wordt gecombineerd met de optionele tank van 50 liter in plaats van de standaardtank van 40 liter geeft dat een rijbereik van meer dan 950 kilometer. Met de introductie van de nieuwe generatie is de ŠKODA FABIA nu ook verkrijgbaar met een nieuwe topmotor. De 1.5 TSI ontwikkelt 110 kW (150 pk) uit zijn vier cilinders en wordt standaard gecombineerd met een 7-traps DSG.

New ŠKODA FABIA

Uitmuntende actieve en passieve veiligheid

De passagiers van de wagen worden bij een ongeval beschermd door tot negen airbags. Extra ISOFIX-verankeringspunten en Top Tether-haken zijn beschikbaar, voor het eerst ook op de voorste passagiersstoel. De brede veiligheidsuitrusting maakt van de FABIA een van de veiligste modellen in zijn segment.

New ŠKODA FABIA

13 nieuwe Simply Clever-elementen

ŠKODA maakt het leven van zijn klanten al jarenlang net dat ietsje gemakkelijker met een constante stroom aan nieuwe en slimme Simply Clever-oplossingen. De nieuwe FABIA bouwt verder op die traditie en biedt in zijn vierde generatie niet minder dan 13 nieuwe oplossingen, waarvan sommige voor het eerst uit andere ŠKODA-modellen naar de FABIA komen. De nieuwe generatie van de FABIA biedt in totaal 43 Simply Clever-elementen.

New ŠKODA FABIA