CUPRA

De compacte UrbanRebel

Is slechts 4 meter lang en voorloper op het gebied van duurzaamheid. Dit dankzij het gebruik van gerecyclede polymeren en biologische materialen. Een combinatie van 3D print- en 3D weefmethoden zorgt voor een lichtgewicht ontwerp en daarmee voor maximalisatie van de prestaties en het bereik.

De voorwielaangedreven

Stadsauto gebruikt het MEB-small platform van de Volkswagen Groep en wordt aangedreven door een 226 pk sterke elektromotor. Van 0 naar 100 km/h gaat in slechts 6,9 seconden, een volledige lading brengt je tot 440 kilometer ver.

“De CUPRA UrbanRebel wordt de komende jaren het grootste project voor CUPRA, aangezien dit model de sleutel is voor onze transformatie tot een volledig elektrisch merk. Zo hebben wij met het merk CUPRA binnen de Volkswagen Groep een leidende rol als het gaat om de ontwikkeling van modellen die duurzame, stedelijke mobiliteit bereikbaar maken”, aldus Werner Tietz, Vice-President bij CUPRA en verantwoordelijk voor Research & Development.

De CUPRA UrbanRebel wordt ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en komt in 2025 op de markt. De productie gaat plaatsvinden in het nabijgelegen Martorell.