Multimerkenstrategie

Deze strategie is een nieuwe stap in de uitbouw van Raes Autogroep, de enige overgebleven officiële dealer van de Volkswagengroep in Noord-West-Vlaanderen. Het dealernetwerk is de voorbije jaren flink afgeslankt, van 220 naar slechts 19 in heel België. De familie Raes zet daarmee een indrukwekkend groeiparcours neer, dat in 1975 in Vivenkapelle-Damme startte met tweedehandswagens en nieuwe Honda’s.

Eind jaren 80 verkasten Patrick Raes en Rita Versieck naar Oostkamp waar ze overstapten naar VW en Audi en later ook SEAT verdeelden. In 2007 namen ze in Brugge de Audi-vestiging van het Brugs Motorenbedrijf aan het AZ Sint-Jan over en in 2014 bouwden ze in de Kleine Pathoekeweg een gloednieuwe VW-garage (personen- en bedrijfswagens), die een jaar later ook het SKODA-dealerschap van Hans Parmentier
toevoegde. Met CUPRA vervolledigde Raes Autogroep begin 2023 het merkenportfolio van de Volkswagengroep.

One-stop shop

“Sinds mei 2021 hebben we ook een nieuwe vestiging langs de A10 in Oostende, met Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, SKODA, Microlino en Yamaha motoren. Daarnaast verkopen we in Oostkamp tweedehandsvoertuigen onder de naam MyWay en hebben we een eigen carrosseriebedrijf.

Maar de belangrijkste evolutie van de laatste 10 jaar is dat we niet meer gewoon voertuigen verkopen, maar klanten met een complete mobiliteitsoplossing kunnen ontzorgen. Zo hebben we ook laadpalen van EDI voor elektrische wagens, D’Ieteren finance voor operationele en financiële leasing, WeCare voor onderhoudscontracten en met onze Fleet Business Unit helpen we bedrijven ook de juiste keuzes maken voor een optimaal wagenpark.”

Volledige team blijft op post

Met de overname van Opel-garage Lonneville keert Raes nu terug naar Damme. “Uiteraard kunnen de reeds bestaande trouwe klanten van Opel nog steeds in Sijsele terecht voor alle onderhoud en herstellingen. Het voltallige team van Garage Lonneville blijft ook verder op post. Maar we willen er ook inzetten op het Wonderservice-garageconcept dat zich wil onderscheiden door de klant centraal te stellen. Doordat traditionele brandstofauto’s langzaam worden ingehaald door de groeiende populariteit van elektrische voertuigen, evolueert ook het tweedehandslandschap.
Dat creëert een duurzame levenscyclus voor voertuigen en vermindert de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met autoproductie. Daarom
wordt de showroom van Garage Lonneville getransformeerd naar gespecialiseerd MyWay Center. Samen met MyWay Center Raes Oostkamp en Audi Approved Plus in Brugge bieden we zo samen meer dan 300 gecertificeerde tweedehandswagens van alle merken aan”, besluit Nico Raes.

“Doordat traditionele brandstofauto’s langzaam worden ingehaald door de groeiende populariteit van elektrische voertuigen, evolueert ook het
tweedehandslandschap.”

Dit creëert een duurzame levenscyclus voor deze voertuigen en vermindert de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met autoproductie.

De showroom van Garage Lonneville wordt daarom getransformeerd naar gespecialiseerd MyWay Center. Samen met MyWay Center Raes Oostkamp die recent getransformeerd werd (zie video) en Audi Approved Plus in Brugge bieden wij dan meer dan 300 gecertificeerde tweedehandswagens van alle merken aan. In de overige vestigingen te Brugge of Oostende kan u proeven van de nieuwe en innovatieve modellen van Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, SKODA, Microlino of Yamaha. 

Externe video URL