CUPRA

CUPRA: Zowel zijn prestaties als zijn stijl

Vroeger maakte SEAT met de toevoeging ‘Cupra’ al sportievere versies van de modellen Ibiza en Leon. Vandaag is Cupra een apart merk geworden binnen de Volkswagengroep, in het segment dat zich situeert tussen Volkswagen en Audi.

Momenteel telt het met de Born één volledig elektrisch model en met de Cupra Leon en Formentor modellen die zowel in benzine als hybride beschikbaar zijn. Tegen 2026 komen er met de SUV Tavascan en de kleinere SUV Urban Rebel nog 2 volledig elektrische modellen bij. De hybride Taramar zal het Cupra-gamma compleet maken.

Cupra’s zijn sportieve wagens die mikken op de fleetmarkt, al kunnen uiteraard ook particulieren hier hun gading vinden.

Nico Raes Cupra Showroom Brugge
Cupra showroom Raes Autogroep Brugge
Cupra showroom Raes Autogroep Brugge
Cupra showroom Raes Autogroep Brugge
Cupra showroom Raes Autogroep Brugge
Cupra showroom Raes Autogroep Brugge
Foto 1 / 1

Pijler van de mobiliteitsstrategie

Met Cupra vervolledigt Raes Autogroep opnieuw het merkenportfolio van de Volkswagengroep, en dat als enig overgebleven officiële dealer in Noord-West-Vlaanderen.

"Met CUPRA willen we in groeiende mate een marktaandeel opeisen op de markt van elektrische mobiliteit. Met een toekomstig gamma dat steeds verder geëlektrificeerd wordt en geruggensteund door een toekomstvisie die vanaf 2035 enkel nog uitstootvrije modellen omvat, beschikken we over alle troeven om onze huidige en toekomstige commerciële ambities waar te maken.”

Het dealernetwerk is de voorbije jaren flink afgeslankt, van 220 naar slechts 19 in heel België. De familie Raes zet daarmee een indrukwekkend groeiparcours neer, dat in 1975 in Vijvekapelle-Damme startte met tweedehandswagens en nieuwe Honda’s.

Raes Autogroep vestigingen

7 merken, 4 vestigingen, één team.

Eind jaren 80 verkasten Patrick Raes en Rita Versieck naar Oostkamp waar ze overstapten naar VW en Audi en later ook Seat verdeelden. In 2007 namen ze in Brugge de Audi-vestiging van het Brugs Motorenbedrijf aan het AZ Sint-Jan over en in 2014 bouwden ze in de Kleine Pathoekeweg een gloednieuwe VW-garage (personen- en bedrijfswagens) die een jaar later ook het Skoda-dealerschap van Hans Parmentier toevoegde.

Sinds mei 2021 hebben we ook een nieuwe vestiging langs de A10 in Oostende, met VW, Audi, Skoda, Seat, Cupra en Yamaha motoren (hier afgebeeld). Daarnaast verkopen we in Oostkamp tweedehandsvoertuigen onder de naam MyWay en hebben we een eigen multimerken carrosserieherstelbedrijf Raes Wondercar.

Volkswagen Raes Oostende

We zijn een one-stop-shop, waar klanten van A tot Z ontzorgd worden.

De belangrijkste evolutie van de laatste 10 jaar is dat we niet meer gewoon voertuigen verkopen, maar klanten met een complete mobiliteitsoplossing kunnen ontzorgen. Zo hebben we ook laadpalen van EDI voor elektrische wagens, D’Ieteren finance voor operationele en financiële leasing, tot slot WeCare voor onderhoudscontracten.

Met onze Fleet Business Unit helpen we bedrijven ook de juiste keuzes maken voor een optimaal wagenpark.

(SD - Foto MVN)