Wanneer plan ik een klein onderhoud?

Een klein onderhoud aan uw voertuig wordt aangeraden om de 15.000 kilometer of jaarlijks. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type wagen en de leeftijd van uw auto. Hou ook rekening met de keuringsdatum van uw  wagen. Zo kunt u onderhoud en keuring kort bij elkaar plannen om het uzelf makkelijk te maken. Een klein onderhoud houdt meestal het volgende in:

  • Controle van de vloeistoffen: het oliepeil en de koelvloeistof
  • De olie verversen en vervangen van de oliefilter
  • De batterij van uw wagen krijgt een controle
  • Check van de koplampen

Olie verversen is belangrijk om snellere slijtage van uw auto-onderdelen tegen te gaan. zo koelen de onderdelen sneller af en wordt de motor beter beschermd tegen corrosieschade.

Erkend verdeler = kwalitatief herstel

Bij RAES Autogroep bent u verzekerd van kwalitatieve herstellingen. Als officiële verdeler hebben onze technici de vereiste kennis en volgen zij regelmatig officiële trainingen om up-to-date te blijven met alle onderdelen en producten. Op deze manier kunnen wij u verzekeren van een herstelling van topkwaliteit.

Wanneer plan ik een groot onderhoud?

Een groot onderhoud moet minder frequent uitgevoerd worden aan uw wagen. Dit kan na zo'n 30.000 of 40.000 kilometer, opnieuw natuurlijk afhankelijk van het type en de leeftijd. Naast dezelfde zaken en onderdelen die bij een klein onderhoud worden uitgevoerd, wordt er door de RAES-specialist ook gecheckt op de volgende zaken:

  • Vervanging van zowel de luchtfilers als de pollenfilter
  • Nazicht en controle van de schokdempers en slijtage van de banden
  • De uitlaat van uw wagen & vervanging van de remolie
  • Voor benzinewagens: vervang van de bougies, een onderdeel dat zorgt voor de ontbranding van de motor.

Zo kunt u zorgeloos terug de baan op en heeft u zekerheid van een veilige rit. 

Boek uw nazicht

Wenst u een kleine of groot onderhoud te laten uitvoeren door de techniekers van RAES Autogroep in Oostkamp, Brugge of Oostende? Contacteer ons, we staan met een 5-sterren service, daar mag u op rekenen.

Maak een afspraak

Transparante 5-sterren service

Bij RAES Autogroep streven we ernaar om onze klanten altijd de best mogelijke service te bieden. Bij elk onderhoudsbezoek zijn we volledig transparant over de werkzaamheden die we uitvoeren en de kosten die hiermee gepaard gaan. We vinden het belangrijk dat u als klant altijd weet waar u aan toe bent.

Bovendien nemen we altijd de tijd om te overleggen en te polsen of er andere zaken aan vervanging toe zijn. We begrijpen namelijk dat het vervangen van onderdelen soms onverwachte kosten met zich mee kan brengen en dat u hier niet altijd op voorbereid bent. Daarom streven we naar open communicatie en overleg met onze klanten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Transparante service