Audi

Gebouwd op PPE: een platform voor de toekomst

Een efficiënte productie begint altijd bij een goede basis. Voor zijn toekomstige modellen in het B-, C- en D-segment heeft Audi i.s.m. Porsche een gemeenschappelijk platform ontwikkeld: PPE, ofwel Premium Platform Electric. Dit biedt talloze positieve punten: schaalvoordelen, vermindering van CO2, grote productievolumes, verscheidenheid aan modellen… een ideale tool dus om het elektrische aanbod van Audi te diversifiëren. De Audi A6 e-tron is hiervan een schoolvoorbeeld, en ongetwijfeld zullen er vanaf 2022 nog veel modellen volgen.

Beter zien en gezien worden: een verbeterde lichttechnologie

Bij Audi is het aspect “licht” essentieel bij de ontwikkeling van nieuwe wagens. Met Digital LED Matrix-technologie aan de voorzijde en Digital OLED aan de achterzijde biedt de Audi A6 e-tron concept een verlichting die schoonheid, veiligheid en innovatie combineert. De bestuurder heeft maximaal zicht op de weg, lichtsignaturen kunnen inzittenden begroeten met gepersonaliseerde berichten en intelligente connectiviteit maakt communicatie met andere weggebruikers mogelijk.

Het design: op en top elegant, op en top e-tron

4,96 meter lang, 1,96 meter breed en 1,44 meter hoog: met zijn afmetingen van een luxueuze berline heeft de Audi A6 e-tron concept alle ruimte die nodig is voor een dynamisch ​​design. De afstelling in de windtunnel heeft opnieuw gezorgd voor een uitzonderlijke elegantie en harmonie, en verbeterde prestaties dankzij de luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,22. Ongeëvenaard in het geëlektrificeerde C-segment. Dit unieke voordeel vertaalt zich in een lager energieverbruik en dus een betere autonomie.

Steeds verder en sneller: grote autonomie en snelladen

Zoals altijd blijft opladen een essentieel punt bij elk nieuw elektrisch Audi model. Het nieuwe PPE-platform is gebaseerd op 800 Volt laadtechnologie. Hierdoor kan de accu van de Audi A6 e-tron concept in zeer korte tijd worden opgeladen tot 270 kW aan snellaadstations. Tien minuten zijn voldoende om de batterij op te laden om meer dan 300 kilometer af te leggen. Langer rijden? De accu van de Audi A6 e-tron concept kan in minder dan 25 minuten 80% van zijn capaciteit laden.

Met een actieradius tot 700 km kan de Audi A6 e-tron concept probleemloos als hoofdvoertuig gebruikt worden. De perfecte wagen dus voor uw dagelijkse verplaatsingen, zowel korte uitstapjes om te winkelen of lange vakantietrips. En met zijn acceleratie van 0 naar 100 km/u in vier seconden voor de krachtigste motorisaties is het rijplezier altijd gegarandeerd.

Enkele impressies

Grote familie: het e-tron assortiment groeit nog steeds

Als gezicht van de nieuwe elektrische evolutie van Audi zal de Audi A6 e-tron concept ten laatste begin 2024 deel worden van dit groeiende gamma. Steeds meer automobilisten die elektrisch willen rijden, zullen hierin vinden wat ze zoeken. Zo zijn er de baanbrekende Audi e-tron en Audi e-tron Sportback, gericht op liefhebbers van comfort en grandeur. Voor wie meer van de stad houdt, zijn de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron de ideale keuze als compacte SUV. En fans van opwindend rijplezier vallen als een blok voor de Audi e-tron GT quattro en de Audi RS e-tron GT.
 

A6 Avant e-tron - de opslagkampioen

Ondanks het grote accupakket en zijn gestrekte silhouet heeft de Audi A6 Avant E-Tron Concept meer dan genoeg ruimte voorzien. Standaard biedt de A6 Avant 565 liter laadruimte. Dat is iets meer dan de sedan, maar minder dan de directe concurrenten. De achterbank kan in twee ongelijke delen (40/60) worden opgeklapt, waarna de kofferruimte toeneemt tot 1.680 liter.

Wij helpen u graag verder!

Ons team van experts staat klaar om u bij te staan bij de keuze van uw nieuwe wagen.

Wij helpen u graag verder!

Ons team van experts staat klaar om u bij te staan bij de keuze van uw nieuwe wagen.

Audi Raes Brugge

Oostendse Steenweg 115, 8000 Brugge

Audi Raes Oostende

Zandvoordestraat 442, 8400 Oostende