Audi

Waarden van essentieel belang

Toen Stella McCartney in 2001 haar luxe modehuis oprichtte, sprak nog niemand over duurzaamheid, en al helemaal niet in de modebranche. Toch wist ze al dat zij een andere weg wilde inslaan. “Het was vanaf het begin duidelijk voor mij dat ik mijn waarden niet kon verloochenen.  Het maken van leren tassen en leren schoenen of het dragen van bontjassen, dat kwam gewoon niet in mij op”, aldus McCartney. “Dat zou volledig tegen mijn overtuigingen geweest zijn. En ik heb het geluk gehad dat ik mijn waarden, dankzij mijn bevoorrechte positie, niet hoefde op te geven.”

Het grote probleem was toen het vinden van duurzame materialen voor haar werk – die waren nagenoeg niet verkrijgbaar en niemand leek ze te willen produceren. Gelukkig is het aanbod vandaag veel groter.

Audi x SMC

Creativiteit én duurzaamheid

Duurzaamheid is essentieel om jonge creatieve mensen aan te trekken voor een onderneming – of je nu kleding ontwerpt of zoals Audi steeds meer elektrische wagens bouwt. Het is hun toekomst en daaraan doen ze geen toegevingen. Wat ook heel goed is”, besluit McCartney. “Voor mij is er echt niets spannender. Als je creativiteit en duurzaamheid bij elkaar kunt brengen, heb je al gewonnen.

Externe video URL

Met Stella McCartney heeft Audi er een interessante partner bij, en dit zorgt al meteen voor kruisbestuivingen.

Foto 1 / 1

Een nieuwe stof 'Econyl' voor de Audi e-tron GT quattro 

Zo werd voor het tapijt van de Audi e-tron GT quattro de volledig nieuwe stof Econyl ontwikkeld, die 100% gerecycleerde nylonvezels bevat uit productieafval, tapijten en visnetten. Deze stof inspireerde Stella McCartney op haar beurt tot het ontwerpen van een knappe Falabella Go bag. Met dit soort materialen en initiatieven laat Audi zien waar het merk naartoe wil groeien met duurzaamheid. 

Audi Econyl

Een engagement voor de toekomst.

Tiziana Mauri, verantwoordelijke voor de ontwikkeling van deze stoffen op de afdeling Color & Trim van Audi, besluit: “Stella en ik delen dezelfde opvatting over duurzaamheid en premium kwaliteit. Beide zijn hoekstenen van ons werk die in geen enkel opzicht met elkaar in tegenspraak zijn. Voor mij maakt een duurzame aanpak veel meer deel uit van de kwaliteitsnorm die typisch is voor ons. Duurzaamheid voegt waarde toe aan design en is stevig in de esthetiek en het ethos van Audi verankerd.”

Benieuwd naar de duurzaamheid van de E-Tron GT?
Een team van experts staat voor u klaar ...

Wat uw vragen ook zijn, ons team van experts staat klaar om u bij te staan

Ik ben geïnteresseerd in:

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?

Afspraak inplannen 
Uw dichtsbijzijnde concessie*

Kom langs in één van onze showrooms

AUDI RAES BRUGGE

Oostendse Steenweg 115, 8000 Brugge

AUDI RAES OOSTENDE

Zandvoordestraat 442, 8400 Oostende